Liefde Voor Muziek

Liefde Voor Muziek

Liefde Voor Muziek

Ook 3S Music Management steunt Liefde Voor Muziek!

In maart van dit jaar verstomde als gevolg van het coronavirus alle livemuziek in poppodia, concertzalen en op festivals even onverwachts als abrupt. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en knowhow dreigen verloren te gaan. Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle sterren in alle genres van de pop, dance en jazz. Deze kunnen optreden dankzij een groot ecosysteem van 150.000 professionals.

Immers: livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat, maar uit een daarmee verbonden keten van onder meer ticketbedrijven; boekingskantoren; evenementenorganisatoren; backliners; (tour)managers; programmeurs; poppodia; muziekmedia; geluid- en licht technici; zaalbeheerders; podiumbouwers; cateraars; beveiligers; merchandisers; (tent- en bus)verhuurders; marketeers; promotie- en mediaspecialisten; detailhandelaren en platenmaatschappijen. Samen leveren zij een essentiële bijdrage aan de economie en aan het welzijn van ons land.

Wat is ons doel?
We willen de regering laten (in)zien hoe omvangrijk en divers de Nederlandse muziekindustrie is, wat haar culturele en economische waarde is. En ook hoe belangrijk (live)muziek voor de samenleving is. Niet alleen voor de makers en facilitaire professionals dus, maar ook voor de bezoekers van live evenementen: de talloze concerten in onze prachtige poppodia, muziekzalen en 1100 jaarlijkse festivals. We willen dat de regering de concrete voorstellen die we haar afgelopen weken hebben gedaan serieus neemt en snel met een gedegen lange termijn plan komt voor behoud van onze branche.

Wat willen we met de petitie bereiken?
Aantonen hoe groot de impact is van live muziek in Nederland. Muziekliefhebbers kunnen met het ondertekenen van de petitie aan de overheid duidelijk maken hoe belangrijk (live) muziek voor hen is. Volgende maand wordt het resultaat van deze petitie aan de verantwoordelijke ministers overhandigd. De campagne wordt vandaag volop ondersteund door onze nationale radiostations en overige Nederlandse media; als ook een outdoor campagne en paginagrote advertenties in dagbladen.

Wij, de gezamenlijke Nederlandse muziekindustrie, vragen jou als muziekliefhebber om de petitie ‘Liefde voor Muziek’ te tekenen. Laat weten dat jij het voortbestaan van live muziek (festivals en concerten) in Nederland ook belangrijk vindt.

Bedankt voor je steun, bedankt voor jouw Liefde voor Muziek! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post navigation

Previous Post :