Aafke Romeijn

FACTS

. Aafke heeft het officiële protestlied voor de klimaatmars van 31 mei gemaakt.

. Aafke heeft een residentie met het Syrène Saxofoonkwartet.

. Aafke's podcast in samenwerking met de NPO stond in de week van release op #1 in de podcast charts.


. Aafke's single Donker staat op A-rotatie op radio 1 in België.

. Op 8 maart bracht Aafke haar EP Monotoon uit.


. 6 oktober heeft Aafke haar nieuwe single 'Ultraviolet' in samenwerking met Alex Callier (Hooverphonic) uitgebracht en staat hiermee in de playlist van Radio 1 (BE) - A rotatie.


. 16 Juni heeft Aafke haar single 'Woorden (ctrl+alt+delete)' samen met DAAN uitgebracht.

. Op 31 mei kwam 'Ga Gewoon Wat Leuks Doen' uit. Een bloedeerlijk boek over het leven met een depressie. Inclusief gênante bijwerkingen, de invloed van een depressie op je seksleven en 'stomme' adviezen. Nog voor de eerste druk uit kwam werd besloten een tweede druk te persen door de grote hoeveelheid pre-orders.

. In samenwerking met Isabelle A. kwam 'Zoals Je Bent' uit. Het nummer bereikte de top #6 in de Belgische Vox top 30.

. Op 22 februari 2022 sloot Aafke namens popmuzikanten in het algemeen, aan in de Tweede Kamer om te praten over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de mediasector.

∙ Op 31 Augustus verscheen Aafke Romeijn haar nieuwe roman; 7B, als vervolg op haar goed ontvangen debuutroman 'Concept M'. Het boek ontving al vele lovende kritieken. ''Aafke is een van de beste tekstschrijvers in onze taal.'' - Musicmaker

. De single Southpark kwam op radio 1 playlist BE Arotatie en werd track of the week bij HUMO (BE).

∙ Voor haar nieuwe album ‘Godzilla’ werd Aafke geïnterviewd door VRT wonderland (BE) en kreeg ze een spread in de weekendbijlage van De Standaard (BE).

∙ Eerste single van nieuwe album ‘‘Godzilla’’ (jun 2021): ‘‘Zelf’’ kwam direct op A-Rotatie bij Radio 1 (BE), kwam op de playlist bij 3FM Alternative (NL) en werd toegevoegd aan o.a. New Music Friday, Apple New Music Daily NL, New Music Friday BE en Made in NL.

∙ In mei kwam seizoen twee van de podcast ‘‘ De Familie Romeijn’’ online.

∙ Op 14 maart 2020 verscheen Aafke haar eerste dichtbundel “Leegstand”, inmiddels zijn er al meer dan 1000 exemplaren verkocht.

∙ In Januari 2020, werd bekend dat er een vierde druk komt van haar debuut roman 'Concept M'.

∙ Zowel ‘Ameland’, ‘Een heel klein beetje oorlog’ als ‘Spoiler’ zijn toegevoegd aan de A-rotatie op Radio 1 België. ‘Ameland’ stond 15 weken op de Radio 1 lijst.

∙ ‘Ameland’ bereikte de #10 positie in de Vox top 30.

∙ In mei 2020 verscheen seizoen 1 van de podcast ‘‘De Familie Romeijn’’, die wekenlang op nummer 1 stond in de beste podcasts.

∙ Aafke verbleef in augustus 2019, drie dagen in het in het Dominicanenklooster in Zwolle. Hier is een documentaire van gemaakt door Johan Sipkema van In de Kringloop. Bekijk de documentaire hier.

∙ In november 2019 gaf Aafke shows in onder andere Paradiso, Vera, Muziekgieterij, Hedon en Paard Café.

∙ Aafke was Artist in Resident op het literaire Tilt Festival in Tilburg in 2020.


Social Media Stats

Instagram Followers: 13.800

Instagram Engagement Rate: 6.2%

TikTok Followers: 20.300

Spotify Followers: 4.720

Spotify Listeners: 10.000

Facebook Followers: 4.500

Aafke Romeijn bracht in 2021 haar nieuwe album ‘Godzilla’ uit; een muzikale vertaling van de dichtbundel ‘Leegstand’, verhuld in Nederlandstalige artpop songs die taboes over zware periodes doorbreken, over de troost die hoge gebouwen in dichtbevolkte steden bieden en over Godzilla, het monster uit de bekende Japanse film. De nieuwe plaat volgt na het goed ontvangen album ‘M’ uit 2019.


“Mijn hoofd is soms een stad met benauwende steegjes, doodlopende straten en bodemloze bouwputten” zegt Aafke Romeijn. In samenwerking met het literaire crossover festival Tilt en de Arbeiderspers bracht ze vorig jaar haar poëziedebuut Leegstand uit. Romeijn verkent daarin haar depressies alsof het lege winkelpanden zijn en geeft ze een inkijkje in hoe het is om de dag door te komen als depressies je teisteren. Nu vloeit haar nieuwe album ‘Godzilla’ hieruit voort. Voor het album werkte ze enkele van deze gedichten om tot songs om de monsters uit haar hoofd te verdrijven. Dit resulteerde in veelzijdige songs die uitnodigen om te dansen en te huilen. Aafke Romeijn groeide op in een gezin van klassieke musici, studeerde harp, compositie en piano aan het conservatorium, maar maakte tegelijkertijd gitaar punk en raakte in de ban van hiphop. Godzilla vat deze diversiteit samen in melancholische popsongs met duistere elektronische beats, romige pianopartijen en analoge synths. Romeijn: ‘’Het is zo raar en zo fijn om dingen te kunnen maken in een tijd waarin veel stilstaat of achteruit holt. Ironisch genoeg is het dit keer eens niet een politiek project, maar juist een album dat over mijzelf gaat. Na jarenlang naar buiten gekeken te hebben, kon ik na een periode van zware depressie simpelweg niet anders dan reflecteren op een periode van vallen en opkrabbelen.’’


‘’Daarmee is Godzilla (nu al) de persoonlijkste plaat die ik ooit maakte. Ik heb geen personages verzonnen om me achter te verschuilen. Ja, Godzilla verschijnt af en toe ten tonele om een paar ruiten in te gooien, maar het zijn mijn ruiten. Godzilla gaat over de lange weg uit een depressie, naar het licht, en borduurt voort op de teksten uit Leegstand, mijn dichtbundel die tijdens de eerste lockdown verscheen.’’


Muzikaal gezien gaf het afgelopen jaar ruimte tot nadenken en het ontwikkelen van een vernieuwende sound. Ze werkte hiervoor samen met een nieuwe producer (Cris Kos). Hij zegt hierover: ‘’Voor Godzilla zijn we op zoek gegaan naar een plek in het spanningsveld tussen een retro-sound en moderne pop. Het zijn hele persoonlijke nummers die elk vragen om een andere aanpak. Die diversiteit, in combinatie met de vele muzikale interesses die Aafke heeft, hebben geleid tot deze eclectische plaat waarin je jezelf helemaal kunt verliezen.’’


De eerste single van de plaat ‘Zelf’ is uitgekomen op 5 maart en werd opgenomen in o.a. New Music Friday NL, New Music Friday BE, Apple New Music Daily NL, 3FM Alternative, en Nieuwe Releases van Top40 NL. Eerder bracht ze samen met Spinvis het nummer ‘Ameland’ uit, dat binnenkwam op plek 27 van de Belgische Vox Top 30 en werd uitgeroepen tot ‘Annemieke’s A-Plaat’ op NPO Radio 2. Ze bracht samen met Sef het nummer ‘Alles Went’ uit, welke plaats #10 behaalde in de Vop Top 30, waarna een succesvolle tour volgde langs de Nederlandse poppodia. In 2018 bracht ze haar debuutroman ‘Concept M’ uit, waarop in 2019 ‘M’ verscheen, de soundtrack bij het boek.


Ga Gewoon Wat Leuks Doen

In 2021 mocht ze de goed ontvangen vervolgroman ‘7B’ en ‘Godzilla’ toevoegen aan deze lijst en dit jaar verscheen 'Ga Gewoon Wat Leuks Doen'. Een ongegeneerd eerlijk boek over het leven met een depressie. Aafke Romeijn kampt al sinds haar 10e met zware depressies en in Ga gewoon wat leuks doen vertelt ze hier uitvoerig over. Aan de hand van de DSM-5 bespreekt het klinische gedeelte van de stoornis in combinatie met haar eigen verhalen. Daarnaast duikt ze de geschiedenis in om een beter beeld te krijgen van de ziekte, behandelt ze alom bekende vooroordelen en misverstanden rondom de stemmingsstoornis en geeft ze antwoord op veelgestelde vragen. Uiteraard vertelt ze ook waarom 'gewoon iets leuks doen' haar depressie niet op pauze zal zetten.


Ga gewoon wat leuks doen is voor iedereen die kampt met depressies en op zoek is naar herkenning en voor iedereen die iemand kent en die er meer over wil weten. Aafke Romeijn kampt al sinds haar 10e met zware depressies en in Ga gewoon wat leuks doen vertelt ze hier uitvoerig over. Aan de hand van de DSM-5 bespreekt het klinische gedeelte van de stoornis in combinatie met haar eigen verhalen. Daarnaast duikt ze de geschiedenis in om een beter beeld te krijgen van de ziekte, behandelt ze alom bekende vooroordelen en misverstanden rondom de stemmingsstoornis en geeft ze antwoord op veelgestelde vragen. Uiteraard vertelt ze ook waarom 'gewoon iets leuks doen' haar depressie niet op pauze zal zetten. Ga gewoon wat leuks doen is voor iedereen die kampt met depressies en op zoek is naar herkenning en voor iedereen die iemand kent en die er meer over wil weten.

Get to know aafke

Klik om te luisteren!

Godzilla | 2021

Versplintering Op Rechts | 2017

Je Doet Je Best Maar | 2016

M | 2019

Chin. Ind. Spec. Rest. | 2014

De Familie Romeijn Podcast | 2020

“Waarmee Romeijn opnieuw bewijst dat zij met Clean Pete, Alex Roeka en Spinvis behoort tot de buitencategorie

als het gaat om in het Nederlands zingende muzikanten” - Oor


“Nooit maakte opgewekte electropop zo stil” – Trouw


‘‘7B is een ingenieus web aan morele vraagstukkenwaar je als lezer altijd een stukje van je proper gewaarde ziel in verliest.

Een open aanval op de chaostheorie op onze tijd en ruimte.’’ - Bruzz


“Een van de beste tekststrijvers in onze taal” – Musicmaker


“De maakster van de kleurrijkste Nederlandstalige synthesizerpop.” - Volkskrant


“Het allermooist wordt het wanneer alles samenkomt” - 3voor12


“Een bijzonder talent” - Platomania


“Aafke Romeijn bewijst haar vakmanschap. Concept M is een van die romans waar nog lang over na te praten valt.”

- Jos Joosten


“Gewaagder en veel interessanter dan ander Nederlandstalig repertoire” - De Telegraaf


“Concept M, een debuut waarvan je hoopt dat iedereen het leest” - Tzum


“Exceptioneel: *****” - Haarlems Dagblad


“Het Nederlandse antwoord op Charli XCX: ****” - Festival Info


Management


Steijn Koeijvoets

steijn@3smusic.com

+31 6 29 55 13 17

Amy Heineman

amy@3smusic.com

+31 6 45 48 28 23